Hoeveel kost een babysit? SitterFix heeft het voor je uitgezocht!

SitterFix_babysitapp_kost_babysit

Hoeveel kost een babysit? SitterFix heeft het voor je uitgezocht!

Hoeveel een babysit kost om een avondje te komen oppassen is een veel voorkomende vraag onder ouders. Nu je eindelijk een goede oppas hebt gevonden wil je natuurlijk een redelijke oppasvergoeding betalen. Dus niet teveel, maar ook weer niet te weinig aangezien de babysitter er ook een goed gevoel aan moet overhouden.

Er is geen ‘vaste prijs’ hoeveel je een babysit moet betalen. Hoeveel geld je aan een babysitter kwijt bent, hangt af van een aantal zaken:

– Het aantal kinderen waarop moet worden gepast
– Is het overdag of ’s avonds en tot hoe laat?
– Blijft de oppas slapen?
– Leeftijd, achtergrond en ervaring van de oppas
– Verwachte werkzaamheden

Tarieven babysit organisaties

 

Bij de Gezinsbond betaal je aan de babysit 4 euro per begonnen uur, met een minimumbedrag van 8 euro. Het lidmaatschap kost je 40 euro voor een jaar, en per 5 babysitbeurten wordt nog eens 7,50 euro (dus 1,5 euro per beurt) aangerekend. Je kan enkel gebruik maken van de dienst al je lid bent.

Bij Sloebersit betaal je ook 4 euro per begonnen uur (met een minimum van 8 euro). Bij deze organisatie betaal je geen lidgeld, maar er wordt wel 3 euro extra per oppasbeurt aangerekend.

Bij SOS babysit betaal je een jaarlijkse ledenbijdrage van 12 euro om gebruik te mogen maken van de dienst. De minimumprijs bedraagt 6 euro per uur voor een babysitter.

Bij Babysitters.be betaal je 9,95 euro per maand om gebruik te mogen maken van het platform. Het tarief per uur voor een babysitter hangt af per babysitter en van de locatie.

Bij Care.com moet je je minstens voor 3 maand engageren. Je betaalt 10,00 per maand ledenbijdrage. Het gemiddeld tarief ligt op 9,00 euro per uur voor een babysitter.

Bij SitterFix betaal je 2,99 euro per succesvolle boeking, dat is de prijs voor de verzekering (via KBC) en het gebruik van het platform. De babysitters bepalen zelf het uurtarief. Gangbare prijzen liggen hier tussen 4 en 6 euro per uur. Van alle babysitorganisaties die we hebben vergeleken heeft enkel SitterFix een app.

 

  Is jouw babysitter ook goed verzekerd?

 

Omdat je babysit beschouwd wordt als huispersoneel, ben je verplicht om een arbeidsongevallenverzekering voor je babysit af te sluiten. Zo’n verzekering kost tussen de 50 en 90 euro per jaar. Een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, beter bekend als ‘familiale’ is niet verplicht maar aan te raden. SitterFix sloot bij KBC Verzekeringen een extra verzekering af.

SitterFix is een online babysitplatform waarbij babysitters en ouders worden samengebracht. Ouders kunnen snel een betrouwbare oppas in de buurt zoeken, hun profielen en beoordelingen bekijken en ze meteen boeken. SitterFix is actief in heel Vlaanderen en gratis te gebruiken. De app is volledig gratis voor babysitters. De verzekering dekt lichamelijke letsels van de babysitter tijdens het oppassen en op weg van en naar het oppasadres.

Download de app in de App Store of Play Store en lees hier hoe je via 2 stappen tot 9 keer meer betrouwbare babysitters kan vinden.