1,2,3,4 Hoedje van papier

SitterFix_blogpost_Makeahatday

1,2,3,4 Hoedje van papier

Vraag je je af wat je kan doen op een zaterdag met je kind? Dan heeft SitterFix voor jou de oplossing. Vandaag is het namelijk national make a hat day! Neem papier, schaar, lijm,… en maak er samen een gezellige knutselmiddag van. Wij hebben alvast vier leuke, originele hoeden op een rij gezet.

 

De draak

De eenvoudigste, maar stoerste hoed in de lijst is de draak.

SitterFix_blogpost_Makeahatday

Wat heb je nodig?

– Zwart papier (A3)

– 2x Groen papier (A3)

– Potlood

– Lat

– Gom

– Nietjesmachine

– Schaar

 

Knutselplan:

 

Stap 1: neem als eerste een groen A3 papier. Leg het papier staand en zoek het midden van het blad. Teken in het midden een strook van 4 cm breed. Blijf 2 cm van de linkerrand en start met het tekenen van de driehoeken. Deze zijn 4 cm breed. Doe dit ook met het tweede groene blad.

 

Stap 2: knip nu de driehoeken uit en plooi ze naar boven.

 

Stap3: neem vervolgens het zwart A3 papier. Knip een willekeurige rechte strook van 4 cm. Maak deze passend voor het hoofd van jouw kind en niet hem vast.

 

Stap 4: neem nu de eerste groene strook. Niet deze vervolgens vast aan de voorkant van de zwarte cirkel. Neem de tweede groen strook. Deze niet je achteraan vast.

 

De bloemenweide

Op de lente moeten we nog een tijdje wachten, maar dat wil niet zeggen dat we geen kleurrijke hoed vol bloemen kunnen maken.

SitterFix_blogpost_Makeahatday

Wat heb je nodig?

– 1 groen A3 papier

– Geel, rood, paars, roos, wit, oranje en blauw papier

– Lijm

– Schaar

– Potlood

 

Knutselplan:

 

Stap 1: neem het groene A3 papier. Leg het blad staand, zoek het midden en knip het blad in twee. Vouw het tot een cirkel en maak het passend voor het hoofd van je kind. Plak of niet vervolgens de uiteinden aan elkaar.

 

Stap 2: vervolgens maken we het gras en de stengels. Knip van boven naar beneden verschillende stroken uit je hoed.

 

Stap 3: nu rest ons enkel nog de bloemen te maken. Hieronder zie je enkele patroontjes die je kan afdrukken. Knip ze vervolgens uit in verschillende kleuren papier en kleef ze op jouw hoed. 

SitterFix_blogpost_Makeahatday SitterFix_blogpost_Makeahatday SitterFix_blogpost_Makeahatday

 

Het windmolentje

Doet deze hoed jou ook denken aan de zee? In plaats van de windmolentjes in het zand te plaatsen, plaatsen wij ze op jouw hoed.

SitterFix_blogpost_Makeahatday

Wat heb je nodig?

– 1 lichtblauw A3 papier

– 1 wit papier

– Geel, oranje, roos, groen, blauw en paars vouwblaadje

– Houten knutselstokjes

– Duimspijkers

– Kraaltjes

– Lijm

– Schaar

 

Knutselplan:

 

Stap 1: neem het groene A3 papier. Leg het blad staand, zoek het midden en knip het blad in twee. Vouw het tot een cirkel en maak het passend voor het hoofd van je kind. Plak of niet vervolgens de uiteinden aan elkaar.

 

Stap 2: neem een wit blad papier. Teken met het patroon verschillende wolkjes op het blad. Knip ze vervolgens uit en kleef ze op de hoed.                                                                                                  

SitterFix_blogpost_Makeahatday

 

Stap 3: nu gaan we de windmolentjes maken. Neem een willekeurig vouwblaadje. Als eerst vouw je de blaadjes diagonaal en terug open. Vervolgens vouw je iedere hoek naar het middelpunt en terug open. Knip vanaf iedere hoek tot aan het gecreëerde vierkant. Plooi vervolgens telkens 1 hoek om en plak de punten vast in het midden.SitterFix_blogpost_Makeahatday

 

Stap 4: neem nu een houten knutselstokje. Maak jouw windmolentje vast aan het stokje met een duimspijker. Om ervoor te zorgen dat jouw kind zich geen pijn doet, plaatsen we achteraan een klein kraaltje. Als laatste stap plak je het volledige windmolentje vast aan de binnenkant van jouw hoed.

 

Naar de ruimte

Voor de laatste hoed van onze lijst nemen we je mee naar de ruimte. Tussen de maan, de sterren en de zon.

SitterFix_blogpost_Makeahatday

Wat heb je nodig?

– 1 blauw A3 papier

– Geel, groen, rood en wit papier

– Zilver karton

– Schaar

– Lijm

– Nietjesmachine

– Potlood

 

Knutselplan:

 

Stap 1: neem het blauwe A3 papier. Leg het blad liggend, zoek het midden en teken 1 rechte strook in de lengte. Teken vervolgens de 5 driehoeken/ punten van de hoed. Knip de hoed uit en vouw het tot een cirkel. Maak de hoed passend voor het hoofd van je kind. Plak of niet vervolgens de uiteinden aan elkaar.

 

Stap 2: neem een blauw en wit papier. Teken met het patroon verschillende wolkjes op het blad. Knip ze vervolgens uit en kleef ze op de hoed.                                                                               

     SitterFix_blogpost_Makeahatday

 

Stap 3: neem een groen papier. Teken met het patroon verschillende sterren op het blad. Knip ze vervolgens uit en kleef ze op de hoed.                                                                                                                 

 SitterFix_blogpost_Makeahatday

 

Stap 4: neem een geel papier. Teken een zon (cirkel) en de zonnestralen. Knip ze vervolgens uit en kleef ze aan elkaar. Knip nu een klein strookje uit het blauw papier en kleef het op de achterkant van de zon. Plak het blauwe strookje op de hoed zodat de zon eruit springt.

 

Stap 5: knip een maan uit zilver karton. Knip nu een klein strookje uit het blauw papier en kleef het op de achterkant van de maan. Plak het blauwe strookje op de hoed zodat de maan eruit springt.

 

Stap 6: nu maken we de vliegtuigjes voor op de hoed. Vouw een wit blad in 2. Vouw vervolgens de twee bovenste hoekjes naar binnen. Daarna neem je de buitenste hoeken van het dak van het huisje en plooit ze naar binnen. Plooi nu het geheel in twee naar buiten toe. Als laatste plooi je de vleugels naar buiten toe en plaats je twee gekleurde cirkels op de vleugels. Bevestig het vliegtuigje op de hoed. Dit doe je twee maal. SitterFix_blogpost_Makeahatday

 

Stap 7: nu rest ons enkel nog de raketten te maken voor op de hoed. Neem een rood blad papier. Teken een cirkel met een straal van 4 à 5 cm. Knip uit de cirkel een driehoekje zodat je een torentje kan vormen. Neem nu een wit blad papier. Teken een rechthoek en knip deze uit. Knip een driehoekje uit een rood blad. Plak de uiteinden aan elkaar met het driehoekje er tussen. Bovenop de raket kleef je twee oranje cirkeltjes. Bevestig nu de raket op de hoed. Doe dit twee maal.

 

 

Kan je niet knutselen met jouw lieve schat? Vind de beste babysit in jouw buurt via de babysit app SitterFix.

SitterFix is een online babysitplatform waarbij babysitters en ouders worden samengebracht. Ouders kunnen snel een betrouwbare oppas in de buurt zoeken, hun profielen en beoordelingen bekijken en ze meteen boeken. SitterFix is actief in heel Vlaanderen en gratis te gebruiken. De app is volledig gratis voor babysitters. De verzekering dekt lichamelijke letsels van de babysitter tijdens het oppassen en op weg van en naar het oppasadres.

Download de app in de App Store of Play Store en lees hier hoe je via 2 stappen tot 9 keer meer betrouwbare babysitters kan vinden.