Origami Day

Origami Day

Vandaag vieren we Origami Day. Origami is de Japanse kunst van het vouwen van papier. Je start met een vierkant blad papier en door enkele vouwen aan te brengen worden complexe figuren gevormd. Bij origami mag je geen markeringen aanbrengen of knippen in het papier. In het japans betekent vouwen “ori” en papier “kami”. Laten we samen een aantal figuren proberen te vouwen.

 

Een hartje voor de SitterFixers

Neem een rood origami papier. Vouw de linkerhoek naar de rechterhoek en de bovenste hoek naar de onderste hoek. Je vouwt telkens het papier terug open. Vouw nu de bovenste hoek naar het snijpunt. Vervolgens vouw je de onderste hoek naar binnen toe tot hij tegen de bovenste zijde komt. Neem de rechterhoek van de driehoek die je hebt gevormd en plooi deze naar de bovenste hoek. Doe dit ook met de linkerhoek. Nu vouw je de twee bovenste hoekjes naar binnen. Als laatste vouw je de twee hoekjes aan de zijkant naar binnen toe. Nu is het hartje klaar.

Origami Hart

 

 

Lief, klein konijntje

Neem een wit origami papier. Vouw het papier in twee zodat je een driehoek krijgt. Plooi het papier nog een keer in twee en terug open. Vervolgens vouw je 1 tot 2 cm van de onderkant naar boven. Je hoeft dit niet te meten, dit doe je gewoon op het zicht. Daarna vouw je de twee zijkanten naar het midden toe. Als laatste vouw je het hoekje aan het hoofd en onderaan aan de kin om. Het hoekje aan het hoofd plooi je om tussen het hoofdje en de oren. Nu heb je een konijntje.

Origami Konijn

 

 

Vliegen als een vogel

Neem een grijs origami papier. Leg het schuin. Neem de onderste hoek en vouw deze naar de bovenste hoek toe. Plooi het papier terug open. Vervolgens neem je de linkerhoek en vouw je deze naar de rechterhoek. Draai het blaadje om zodat de punt van de driehoek naar links wijst. Plooi nu de hoek om naar rechts. Vouw vervolgens de hoek open. Daarna plooi je het papier in twee. Vouw nu de vleugels van de vogel om. Als laatste maken we het hoofdje van de vogel. Plooi het voorste hoekje 1x naar links en naar rechts. Druk nu het hoekpuntje naar binnen toe. Goed gedaan. Je hebt een vogel gemaakt uit papier.

Origami Duif

 

 

Een Pinguïn

Neem een blauw origami papier. Plaatst het schuin op tafel met de kleur naar boven. Plooi het papier, zowel liggend als recht, in twee en terug open. Vouw nu de onderste hoek naar boven toe, maar niet helemaal. Van de driehoek die je net hebt gevormd, vouw je het bovenste hoekje naar beneden. Draai het blauwe origami papier om. Plooi nu de buitenste hoeken naar binnen toe. Als je dit gedaan hebt, plooi je enkel de hoeken tot voorbij de rand. De laatste stap is het hoekje helemaal bovenaan het hoofd naar binnen plooien. Draai jouw papiertje om en je ziet een pinguïn.

Pinguïn Origami

 

Kan je samen met je kind niet oefenen op het vouwen van verschillende vormen uit origami papier? Geen probleem. Vind de beste babysit in jouw buurt via de babysit app SitterFix.

 

SitterFix is een online babysit platform waarbij babysitters en ouders worden samengebracht. Ouders kunnen snel een betrouwbare oppas in de buurt zoeken, hun profielen en beoordelingen bekijken en ze meteen boeken. SitterFix is actief in heel Vlaanderen en gratis te gebruiken. De app is volledig gratis voor babysitters. De verzekering dekt lichamelijke letsels van de babysitter tijdens het oppassen en op weg van en naar het oppasadres.

Download de app in de App Store of Play Store en lees hier hoe je via 2 stappen tot 9 keer meer betrouwbare babysitters kan vinden.