De Cultuurmarkt van Vlaanderen voor kids

SitterFix_Blogpost_CultuurmarktVlaanderen18

De Cultuurmarkt van Vlaanderen voor kids

De Cultuurmarkt van Vlaanderen vindt dit jaar plaats op 26 augustus 2018 in het hartje van Antwerpen. In de binnenstad is er in verschillende zalen en op buitenpodia vanalles te beleven. Van klassieke muziek tot circus. De organisatie heeft ervoor gezorgd dat iedereen aan zijn trekken kan komen.

Op de website http://www.cultuurmarkt.be/2018/programma/ kan je het hele programma terugvinden met bijbehorende locaties. Je hebt zelfs de mogelijkheid om er je eigen programma samen te stellen door te klikken op het “+” op iedere foto. Jouw geselecteerde activiteiten worden vervolgens samengebracht onder mijn programma. Maar natuurlijk zijn er ook aangepaste programma’s voor kinderen. Volg de vliegroute en je komt zo bij de juiste bestemming.

SitterFix_blogpost_CultuurmarktVlaanderen18

De vliegroute

 

De vliegroute is een initiatief van UitmetVlieg voor kinderen onder de 12 jaar die ook graag de Cultuurmarkt van Vlaanderen willen bezoeken. Dankzij vlieg worden ze geleid langs de verschillende leuke theaterstukken en workshops. Kinderen kunnen deelnemen aan de vliegroute tussen 11u en 18u. Maar hoe kan je kind deze weg vinden?

 

De zoektocht

 

Voor de kinderen is het eigenlijk een kleine zoektocht. Ze kunnen vlieg terugvinden in het programmaboekje, op de website en op de verschillende pleinen tijdens het evenement.

Voor je vertrekt op je zoektocht mag je niet vergeten langs gaan bij de vliegtent op de Groenplaats of op de infomarkt bij de vliegroute. Hier kunnen kinderen namelijk een stempelkaart krijgen. De bedoeling hiervan is dat kinderen zo snel mogelijk 5 stempels gaan verzamelen. Na elke opdracht of theatervoorstelling dat een kind heeft bijgewoond krijgt hij of zij een stempel. Van zodra de kaart vol is, keer je met je volle stempelkaart terug naar de vliegtent op de Groenplaats. Daar kunnen de kinderen een leuke verrassing in ontvangst nemen.

 

Belangrijk:

26 augustus 2018

Vliegroute voor kinderen -12 jaar

Vanaf 11u tot 18u

Start: Groenplaats, Antwerpen

Als je na het afwerken van de vliegroute nog extra cultuur wil opsnuiven samen met je kind kan je de verschillende musea bezoeken in Antwerpen. Zij stellen op 26 augustus hun deuren gratis open speciaal voor de cultuurmarkt.

 

Kan je niet vliegen door de vliegroute met je kind? Vind de beste babysit in jouw buurt via de babysit app SitterFix.

SitterFix is een online babysitplatform waarbij babysitters en ouders worden samengebracht. Ouders kunnen snel een betrouwbare oppas in de buurt zoeken, hun profielen en beoordelingen bekijken en ze meteen boeken. SitterFix is actief in heel Vlaanderen en gratis te gebruiken. De app is volledig gratis voor babysitters. De verzekering dekt lichamelijke letsels van de babysitter tijdens het oppassen en op weg van en naar het oppasadres.

 

Download de app in de App Store of Play Store en lees hier hoe je via 2 stappen tot 9 keer meer betrouwbare babysitters kan vinden.