De zomervakantie sportief eindigen op het Gordelfestival

SitterFix_blogpost_Het Gordelfestival

De zomervakantie sportief eindigen op het Gordelfestival

Voordat alle kinderen weer achter de schoolbanken kruipen, kan je nog eens genieten van een sportieve zondag samen. Dit weekend, meer bepaald op 2 september, vindt namelijk het Gordelfestival plaats. Je kan er al wandelend of met de fiets de Groene Gordel en de Vlaamse rand rond Brussel gaan ontdekken. Hebben de kinderen geen zin om te wandelen of te fietsen? Breng dan een bezoekje aan de heuse sport- & speldorpen. Dit jaar vind je het Gordelfestival terug in Huizingen en Tervuren.

Wandelen

Als je ervoor kiest om te wandelen langs de Groene Gordel is Huizingen voor jullie de place to be. Van hieruit starten 6 verschillende wandelingen waaronder 1 met een begeleidende gids. Je ontdekt er de Lambiekbieren en het Pajottenland. De afstand van de wandelingen varieert van 5 km tot 20 km. De start is gelegen aan de evenementenweide op het Provinciedomein Huizingen.

Daarnaast kan je de Vlaamse rand rond Brussel bewonderen in Tervuren. Van hieruit start de eco-wandeling en de wieltjeswandeling. De eco-wandeling is deels begeleid door een gids en kent een afstand van 13 km of 20 km. De wieltjeswandeling is geschikt voor de minder mobiele wandelaar waaronder rolstoelgebruikers, rolators,… Starten doe je op de Grote Markt van Tervuren.

Het is geen probleem als je geen ervaren wandelaar bent. De wandelingen zijn ook geschikt voor families en recreanten. Het is aangeraden om je bij de start in te schrijven. Zo ben je onderweg verzekerd. Inschrijven kan van 8 uur tot 13 uur. Voor meer informatie surf je naar https://www.gordelfestival.be/wandelen

 

 

Fietsen

Is wandelen niets voor jullie, dan kan je kiezen voor één van de vele fietstochten.

Voor de echte bourgondiërs onder de mama’s en papa’s zijn er de proef-de-streek-routes. Op deze route krijg je de kans om verschillende lokale bieren te proeven. Daarnaast ligt op je weg het beste café van België, namelijk ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’, waar je een tussenstop kunt maken. Je hebt de keuze uit een tocht van 25,40 of 60 km.

De avontuurlijke mama’s en papa’s kunnen ook kiezen om samen met de kids een mountainbiketocht te doen. Hier heb je de keuze uit een tocht van 35 km of 50 km. Onderweg is er bevoorrading voorzien.

Naast de twee fietstochten in Huizingen heb je ook nog een fietstocht langs de druivenstreek in Tervuren. Op deze tocht leer je alles over de tafeldruif die in Vlaams-Brabant geteeld wordt. Ook hier heb je de keuze tussen 25, 40 of 60 km.

Net zoals bij de wandelingen is het aangeraden om je in te schrijven zodat je onderweg verzekerd bent. Voor meer informatie surf je naar https://www.gordelfestival.be/fietsen.

 

 

Activiteiten

Je hoeft niet te wandelen of te fietsen. In beide gemeenten kan je ook terecht voor verschillende leuke activiteiten. In zowel Huizingen als Tervuren vind je een Sport – & speldorp en een babydorp. In het sport- & speldorp staan springkastelen, een klimmuur, kubb-spelen,… In het babydorp kunnen ouders terecht voor het verschonen of geven van borstvoeding aan hun kindje. Daarnaast worden er ook yogasessies voor het gezin georganiseerd.

Naast deze twee dorpen vind je in Huizingen ook nog het VIK-dorp. Hier kunnen kinderen de lokale producten leren kennen aan de hand van kookworkshops en de Vik-nick voor het hele gezin.

In Tervuren kan je terecht in het familie fit-dorp. Badmintonnen, boogschieten, eendjes vissen, hoefijzerwerpen,… zijn de garantie voor een leuke familienamiddag samen.

De dag wordt feestelijk afgesloten met optredens van onder meer de Ketnetband, Kaatje en de Kreuners.  Voor meer informatie surf je naar https://www.gordelfestival.be/nl/acitviteiten2.

 

 

Kan je niet naar deze sportieve zondag met je kind? Vind de beste babysit in jouw buurt via de babysit app SitterFix.

SitterFix is een online babysitplatform waarbij babysitters en ouders worden samengebracht. Ouders kunnen snel een betrouwbare oppas in de buurt zoeken, hun profielen en beoordelingen bekijken en ze meteen boeken. SitterFix is actief in heel Vlaanderen en gratis te gebruiken. De app is volledig gratis voor babysitters. De verzekering dekt lichamelijke letsels van de babysitter tijdens het oppassen en op weg van en naar het oppasadres.

Download de app in de App Store of Play Store en lees hier hoe je via 2 stappen tot 9 keer meer betrouwbare babysitters kan vinden.